Καλο-κακο, ασχημο-ομορφο, μερα-νυχτα, ζωη-θανατος, χαρα-λυπη, κλαμα-γελιο....ολα στη ζωη εχουν το αντιθετο εκεινο κομματι που το συμπληρωνει και δινει αξια σε εκεινες τις δυο λεξεις....Pepito-....? Pepito-.....? Μπααα...Μπορει πιο μετα. Αξιζε να δοκιμασω τουλαχιστον!!
Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2006
Αντρικη Αλληλεγγυη...Μυθος η Πραγματικοτητα?
Μια παλια παροιμια λεει το εξης: "Κρατα τους φιλους σου κοντα και τους εχθρους σου ακομα πιο κοντα". Αυτο που οι αρχαιοι ημων προγονοι δεν εκαναν ηταν να βαλουν μια υποσημειωση σε αυτη τη παροιμια....ποιοι πρεπει να θεωρουνται φιλοι και ποιοι εχθροι?

Στην αντρικη κοινοτητα υπαρχουν θεσμοι αγραφοι. Οπως σε καθε κοινωνικο συνολο, οπως σε καθε κοινωνικη ομαδα, ετσι και εμεις παταμε πανω και δρουμε σε αγραφους κανονες τους οποιους καποιοι απο μας τους αλλαζουμε αναλογα με τη περισταση. Ενας απο αυτους ειναι και η υποτιθεμενη αντρικη αλλληλεγγυη. Επειδη ομως αυτο περιλαμβανει πολλα θα μιλησω για το εκεινο κομματι που εμπλεκξεται και μια γυναικα! Μπορει και δυο αν ειστε τυχεροι! :Ρ

Ποσες φορες αναμεσα σε κολλητους δεν εχει τυχει μια μανα (ενος) να ειναι κουκλαρα? Η μια κοπελα που ενω χωριζει με τον εναν μετα κανει πολυ παρεα με τον αλλον? Σε μερικες περιπτωσεις, αν οχι σε ολες, παει και μαζι του διοτι οπως ειναι διευρεως γνωστο πραγματικη φιλια μεταξυ αντρα-γυναικα δεν μπορει να υπαρξει ΕΚΤΟΣ και αν εχει περασει απο το σταδιο του "μου αρεσεις...εγω σε βλεπω σα φιλο/η". Τεσπα, αυτο ομως που με απασχολει ειναι τι κανεις σε αυτες τις περιπτωσεις?

Καθε φορα που εβλεπα μια τετοια περιπτωση η μου τυχαινε (γιατι μου ετυχε και μαλιστα με ασχημη καταληξη) ρωταγα τους μοναδικους φιλους κολλητους αδερφια μου πραγματικα που ηξερα οτι δε θα με προδωσουν ποτε των ποτων διοτι ειναι σαν....τεσπα, ειναι διαφορετικα ατομα. Θα μου πειτε πως εισαι τοσο σιγουρος? Ενας τυχαινει να ειναι ο πατερας μου και ο αλλος ο κολλητος μου που μεγαλωσαμε μαζι και ειμαστε σαν αδερφια.
Τι μου ειπανε?

"Αντρικη αλληλεγγυη ΔΕΝ υφισταται."

Ο αντρας ειναι σαν το λιονταρι. Κτητικος, παντα μονος του, ειναι η κορωνα της αγελης και προστατευει τα θηλυκα του. Σε μια αγελη δε μπορει να υπαρξει δευτερο λιονταρι. Ενα λιονταρι ποτε δεν εμπιστευεται κανενα αλλο αρσενικο. Ειναι μονος του, περηφανος και δυνατος. Και παντα, οταν ενα θηλυκο παραστρατησει και φυγει ενα αλλο θα προσπαθησει να το βαλει στην αγελη του. Ειτε ειναι ο αδερφος του ειτε ειναι αλλος, παντα θα το κανει.
Ετσι λοιπον, ειτε ειναι καλυτερος σου φιλος ειτε ειναι γνωστος σου παντα θα υπαρξει καποιος που θα σου παιξει πουστια.
Αυτο που παρατηρησα επισης ηταν η συμπεριφορα μερικων αντρων σε τετοιου ειδους καταστασεις. Εβγαλα το συμπερασμα οτι οι σημερινοι αντρες, και εννοω των ηλικιων 20-27, διοτι μονο μεχρι εκει εψαξα, τεινουν να κανουν σαν λυκοι που πεινανε της πεινας. Ειδικα οταν καποιος ειναι και μονος του για πολυ καιρο οτι "τρυπα" δει μπροστα του πηγαινει να την αρπαξει. Πραγματικα σιχαθηκα. Καλα ρε συ..λιγη αξιοπρεπεια. Αλλα δυστυχως καμμια. Ειναι και ενας λογος αυτος που οταν πας να τη πεσεις σε κοπελα σου ριχνει μια πολυ ομορφη πορτα διοτι σε θεωρει για εναν ακομη λιγουρη.
Τελος θα ηθελα να αναφερθω σε ενα αλλο σημειο που λετε εσεις οι γυναικες για εμας. Λετε:
"Αυτος ειναι καλο παιδι και πολυ καλος φιλος του ταδε. Οτι και να του συνεβαινε εκεινος θα ηταν εκει". Συγνωμη που σας το λεω αλλα ειναι μπουρδες. Δεν υπαρχει ουδεμια πιθανοτητα αν εσεις και το αγορι σας εχετε κατι πολυ ομορφο ενας φιλος του να μη ζηλεψει. Παρτε το και απο την αλλη πλευρα. Ο ανθρωπος γεννηθηκε με δυο ενστικτα. Της επιβιωσης και της αναπαραγωγης. Ενας φιλος σε ποιο απο τα δυο περιλαμβανεται?!!
Δε λεω, η φιλια ειναι κατι πολυ ομορφο και πραγμα ουσιαστικο και αναγκαιο στη ζωη ενος ανθρωπου. Αλλα μερικες φορες υπερεκτιμαται και παντα να ξερετε...Οτι και να γινει κοριτσια αλλα και αγορια....ειμαστε λιονταρια. Και σα λιονταρια προσπαθουμε να μεγαλωσουμε την αγελη μας. Οποιο και αν ειναι το κοστος....Ειναι η φυση μας!! Απο κει και περα, η αποφασιζουμε να ακολουθησουμε τη φυση, η γινομαστε κατι καλυτερο. Λιονταρια οχι μονο στο ενστικτο, αλλα και στη ψυχη...
 
posted by Pepito at 2:21 μ.μ. | Permalink |


0 Comments: